jagtfalk

Verificeret
Artiklens indhold er godkendt af redaktionen.

Indholdsfortegnelse

Jagtfalk. Tavlen viser forskellige falke og beslægtede fugle. Hunner er gennemgående en del større end hanner, hvilket afspejles i de ret brede intervaller for længdeangivelser. 1 Aftenfalk (Falco vespertinus, han og hun); 28-31 cm. Udbredt fra Østeuropa til Centralasien; lever af insekter. 2 Tårnfalk (Falco tinnunculus, han); 32-39 cm. Udbredt i store dele af Eurasien og Afrika og er Danmarks eneste almindeligt ynglende falk; lever af smågnavere. 3 Dværgfalk (Falco columbarius, han); 24-33 cm. Vidt udbredt i nordlige Eurasien og Nordamerika; lever af fugle. 4 Vandrefalk (Falco peregrinus); 34-50 cm. Udbredt over størstedelen af verden; lever af fugle. 5 Jagtfalk (Falco rusticolus, hvid og grå fase); 48-60 cm. Udbredt i arktiske områder i Nordamerika og Eurasien, desuden i Island og det skandinaviske højland; lever af fugle og pattedyr. 6 Lærkefalk (Falco subbuteo); 28-36 cm. Udbredt i tempereret Eurasien; lever af insekter og fugle. 7 Andescaracara (Phalcoboenus megalopterus, tv. gammel, th. ung fugl); 48-54 cm. Udbredt i Andesbjergene fra nordlige Peru til centrale Chile i 1000-3000 m højde; lever af leddyr, småpattedyr, fugle, ådsler og affald. 8 Latterfalk (Herpetotheres cachinnans); 45-53 cm. En skovfalk fra tropisk Amerika (Mexico — nordlige Argentina); lever af slanger. 9 To falkonetter. Øverst Polihierax semitorquatus, hun; 20 cm. Udbredt i Afrika (Etiopien — Tanzania samt Angola — Sydafrika); lever af firben, insekter m.m. Nederst Microhierax caerulescens; 15-18 cm. Sydøstasien (mellem østlige Himalaya og sydlige Indokina); lever af insekter, fugle og firben.

jagtfalk, Falco rusticolus, den største af falkene (50-60 cm). Den er cirkumpolart udbredt i arktiske egne og yngler desuden på Island og i Skandinaviens fjeldregion. Føden er lemminger, harer og især fugle, ikke mindst ryper. Den højarktiske hvide jagtfalk har blandt falkonerer gennem tiderne været skattet som den ædleste og kostbareste blandt falkene (se falkejagt). I Danmark er jagtfalken en sjælden træk- og vintergæst, der sædvanligvis kun iagttages 1-3 gange om året.

 

Find bøger

   
   Find Lydbøger
hos Storytel
   Find bøger
bogpriser.dk
   Studiebøger
pensum.dk
   Læs e-bøger
hos Ready

 

Hvad er et tag? Tags er artiklens nøgleord. Artikler med et fælles tag findes ved at klikke på tagget. Når du er logget ind, kan du tilføje tags og dermed skabe sammenhænge.

© Dette billede må du ...

Jagtfalk. Tavlen viser forskellige falke og beslægtede fugle. Hunner er gennemgående en del større end hanner, hvilket afspejles i de ret brede intervaller for længdeangivelser. 1 Aftenfalk (Falco vespertinus, han og hun); 28-31 cm. Udbredt fra Østeuropa til Centralasien; lever af insekter. 2 Tårnfalk (Falco tinnunculus, han); 32-39 cm. Udbredt i store dele af Eurasien og Afrika og er Danmarks eneste almindeligt ynglende falk; lever af smågnavere. 3 Dværgfalk (Falco columbarius, han); 24-33 cm. Vidt udbredt i nordlige Eurasien og Nordamerika; lever af fugle. 4 Vandrefalk (Falco peregrinus); 34-50 cm. Udbredt over størstedelen af verden; lever af fugle. 5 Jagtfalk (Falco rusticolus, hvid og grå fase); 48-60 cm. Udbredt i arktiske områder i Nordamerika og Eurasien, desuden i Island og det skandinaviske højland; lever af fugle og pattedyr. 6 Lærkefalk (Falco subbuteo); 28-36 cm. Udbredt i tempereret Eurasien; lever af insekter og fugle. 7 Andescaracara (Phalcoboenus megalopterus, tv. gammel, th. ung fugl); 48-54 cm. Udbredt i Andesbjergene fra nordlige Peru til centrale Chile i 1000-3000 m højde; lever af leddyr, småpattedyr, fugle, ådsler og affald. 8 Latterfalk (Herpetotheres cachinnans); 45-53 cm. En skovfalk fra tropisk Amerika (Mexico — nordlige Argentina); lever af slanger. 9 To falkonetter. Øverst Polihierax semitorquatus, hun; 20 cm. Udbredt i Afrika (Etiopien — Tanzania samt Angola — Sydafrika); lever af firben, insekter m.m. Nederst Microhierax caerulescens; 15-18 cm. Sydøstasien (mellem østlige Himalaya og sydlige Indokina); lever af insekter, fugle og firben.

Viser 1 af 1 billeder

Filer

FilTilføjet af 
 26918222.mp3 (838.78 kB)

Jagtfalk.

Admin

06/03/2009

[+313777.801.svg (834.85 kB)

Jagtfalk. Tavlen viser forskellige falke og beslægtede fugle. Hunner er gennemgående en del større end hanner, hvilket afspejles i de ret brede intervaller for længdeangivelser. 1 Aftenfalk (Falco vespertinus, han og hun); 28-31 cm. Udbredt fra Østeuropa til Centralasien; lever af insekter. 2 Tårnfalk (Falco tinnunculus, han); 32-39 cm. Udbredt i store dele af Eurasien og Afrika og er Danmarks eneste almindeligt ynglende falk; lever af smågnavere. 3 Dværgfalk (Falco columbarius, han); 24-33 cm. Vidt udbredt i nordlige Eurasien og Nordamerika; lever af fugle. 4 Vandrefalk (Falco peregrinus); 34-50 cm. Udbredt over størstedelen af verden; lever af fugle. 5 Jagtfalk (Falco rusticolus, hvid og grå fase); 48-60 cm. Udbredt i arktiske områder i Nordamerika og Eurasien, desuden i Island og det skandinaviske højland; lever af fugle og pattedyr. 6 Lærkefalk (Falco subbuteo); 28-36 cm. Udbredt i tempereret Eurasien; lever af insekter og fugle. 7 Andescaracara (Phalcoboenus megalopterus, tv. gammel, th. ung fugl); 48-54 cm. Udbredt i Andesbjergene fra nordlige Peru til centrale Chile i 1000-3000 m højde; lever af leddyr, småpattedyr, fugle, ådsler og affald. 8 Latterfalk (Herpetotheres cachinnans); 45-53 cm. En skovfalk fra tropisk Amerika (Mexico — nordlige Argentina); lever af slanger. 9 To falkonetter. Øverst Polihierax semitorquatus, hun; 20 cm. Udbredt i Afrika (Etiopien — Tanzania samt Angola — Sydafrika); lever af firben, insekter m.m. Nederst Microhierax caerulescens; 15-18 cm. Sydøstasien (mellem østlige Himalaya og sydlige Indokina); lever af insekter, fugle og firben.

Admin

06/03/2009

Nyhedsbrev

Om artiklen

Seneste forfatter
Redaktionen
06/03/2009
Oprindelige forfattere
KKam
31/01/2009
LSer
31/01/2009

© Gyldendal 2009-2014 - Powered by MindTouch Deki