kratfugle

Verificeret
Artiklens indhold er godkendt af redaktionen.

kratfugle, Atrichornithidae, familie af spurvefugle med to arter i Australien. De er små fugle (16-21 cm) med kraftigt, spidst næb og lange ben. De lever skjult ved jorden i fugtig skov og flyver sjældent; føden er insekter og andre smådyr. Hunnen bygger en overdækket rede og udruger alene kuldets eneste æg. Begge arter har i dag en meget begrænset udbredelse og en bestand på højst nogle få hundrede par.

 

Find bøger

   
   Find Lydbøger
hos Storytel
   Find bøger
bogpriser.dk
   Studiebøger
pensum.dk
   Læs e-bøger
hos Ready

 

Hvad er et tag? Tags er artiklens nøgleord. Artikler med et fælles tag findes ved at klikke på tagget. Når du er logget ind, kan du tilføje tags og dermed skabe sammenhænge.
Nyhedsbrev

Om artiklen

Seneste forfatter
Redaktionen
31/01/2009
Oprindelig forfatter
KKam
31/01/2009

© Gyldendal 2009-2014 - Powered by MindTouch Deki