• Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

kratfugle

Oprindelig forfatter KKam Seneste forfatter Redaktionen

kratfugle, Atrichornithidae, familie af spurvefugle med to arter i Australien. De er små fugle (16-21 cm) med kraftigt, spidst næb og lange ben. De lever skjult ved jorden i fugtig skov og flyver sjældent; føden er insekter og andre smådyr. Hunnen bygger en overdækket rede og udruger alene kuldets eneste æg. Begge arter har i dag en meget begrænset udbredelse og en bestand på højst nogle få hundrede par.