Durra er hovednæringsmiddel flere steder i Afrika og Asien, bl.a. som grød og fladbrød. Durra kan også anvendes til ølbrygning, og stråene kan bruges som brændsel. I USA benyttes stænglerne fra særlige sorter til fremstilling af sirup.

.

Durra er samlebetegnelsen for Sorghum durra og nærtstående arter i græsfamilien. Planterne er meterhøje og har en stor, fyldig top. Plantens småakse er toblomstrede og sidder parvis.

Faktaboks

Etymologi
Ordet durra kommer af arabisk dhurah 'korn'.

Durra stammer sandsynligvis fra Afrika og Sydvestasien. I Egypten har den været kendt i mere end 4000 år. Durra er tørke- og varmetålende, men er i sit unge stadium giftig, idet den indeholder et cyanogent glykosid.

Kornene giver et fortrinligt mel, men udbyttet af det er lavt, da kornene er meget små, og skaldelene udgør en stor procentdel af kornets vægt. I Afrika og Kina tilberedes durra mest som grød.

Læs mere i Den Store Danske

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig