Franske Estragon stammer fra Sydeuropa, hvor den i stor udstrækning anvendes i madlavningen. Den har en slægtning i den russiske estragon, som er mere hårfør, men langt fra så smagfuld som den franske lakridsagtige sødme.

.

Estragon er en art i planteslægten bynke. Estragon er en op til 1 meter høj, flerårig urt med linjeformede blade, der på oversiden er mørkegrønne og skinnende og på undersiden lysegrønne. De små blomster er hvidlige.

Faktaboks

Etymologi
Ordet esdragon kommer af fransk, af græsk drakontion 'lille slange', vist efter den slangeskindslignende stængel.
Også kendt som

Artemisia dracunculus

Estragon i madlavning

Estragon findes i to varieteter: den franske, der er langt den bedste, og den grovere russiske, der i gastronomisk sammenhæng er værdiløs. Estragon er vigtig i klassisk franske og europæisk køkken, hvor den anvendes i salater, saucer (fx Béarnaise), supper, i sammenkogte retter, i kryddersmør og i kryddereddike. Desuden indgår estragon i krydderiblandingen fines herbes.

Læs mere i Den Store Danske

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig