Fiskeolie er olie isoleret fra fisk under fremstilling af fiskemel.

Fødevarer eller kosttilskud

Fiskeolie anvendes raffineret til en række fødevarer, men harskner let på grund af det høje indhold af polyumættet fedt.

Fiskeolie indeholder essentielle omega-3 fedtsyrer som dokosaheksaensyre, DHA, og eikosapentaensyre, EPA, og er rig på A- og D-vitaminer. Et blandingsprodukt af smør og fiskeolie blev i 1997 markedsført i Danmark i kort tid under navnet Blå Gaio inspireret af blandingsproduktet Kærgården baseret på planteolie og smør.

Fiskeolie er et hyppigt kosttilskud ofte i form af fiskeolie indesluttet i gelatinekapsler.

Levertran

Levertran er en fiskeolie, der normalt fremstilles af torskelever. Levertran er ofte stabiliseret med tokoferoler fra planter som naturlige antioxidanter.

Læs mere i Den Store Danske

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig