Industrifisk, fisk, der anvendes til fremstilling af fiskemel og -olie. Industrifiskeriet er især udviklet efter 2. Verdenskrig, hvor danske fiskere i Nordsøen har været foregangsmænd. På vore breddegrader fiskes der typisk efter tobis, brisling, blåhvilling og sperling. I de store verdensfiskerier især langs den sydamerikanske vestkyst ved Peru og Chile er det forskellige arter af ansjoser, hestemakreller og sardiner.

Industrifiskeriet har været udsat for megen kritik, bl.a. fordi der er bifangst af beskyttede arter, og fangsten stort set udelukkende anvendes til fremstilling af husdyrfoder i stedet for at bruges direkte til menneskets konsum. Herimod kan indvendes, at de pågældende fiskearter ikke egner sig til konsum, og et stop ville betyde mindre muligheder for fremstilling af foder til de husdyr, mennesket lever af. På verdensplan fanges der årlig ca. 50 mio. t.

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig