Spirulina, (afledn. af lat. spirula, dim. afledn. af spira 'ring, rulle, snoning'), slægt af blågrønalger (cyanobakterier) i fersk-, brak- og saltvand. Spirulina platensis anvendes som menneskeføde, bl.a. i Tchad, men Spirulina dyrkes også industrielt med Mexico og Taiwan som de vigtigste lande. Spirulina har et højt indhold af protein, jern, provitamin-A (β-caroten) og B12-vitamin, hvilket gør den til et potentielt middel mod flere af den tredje verdens største svøber: proteinmangel, blodmangel, blindhed og Basedows sygdom. Den industrielle fremstilling er dog så dyr, at Spirulina mest bruges til produktion af mere profitable varer som slankemidler og helsekost.
Kommentarer
Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.
Du skal være logget ind for at kommentere.