Sej er en almindelig torskefisk, der vandrer en del i hele det nordatlantiske område. Den kaldes også mørksej eller gråsej, mens den nærtbeslægtede lubbe går under navnene lyssej og blåsej.
Faktaboks
- Etymologi
-
af norsk sei, af oldnordisk seiðr.
- Også kendt som
-
Pollachius virens, mørksej, gråsej
Sejen har underbid, en lys, næsten lige sidelinje og enten en lille eller slet ingen skægtråd. Den opnår en størrelse på op til ca. 130 cm og en vægt på 25-30 kg. Som ungfisk lever sejen nær kysten og er særlig talrig i de norske fjorde. Sejen gyder på dybt vand, bl.a. nord for England.
Den er en god spisefisk, og i Nordsøen ligger den årlige fangst på omkring 100.000 tons. Sej forhandles fersk, fileteret og frossen samt røget. Sej er velegnet til stegning, bagning og pochering.
Kommentarer
Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.
Du skal være logget ind for at kommentere.