Dådyr.

.

Hjorte (hjorteavl og hjortefarme), Hjortefarme blev introduceret i Danmark i begyndelsen af 1980'erne. Hjortedyr i hjortefarme betragtes som husdyr og er underlagt samme lovgivning som det øvrige husdyrbrug. Desuden findes der speciallovgivning omhandlende bl.a. krav til registrering, indhegning, mærkning, lægivende beplantning og forbud mod jagt på de indespærrede dyr. Kun dådyr og krondyr må holdes i hjortefarme.

Produktionssystemet for hjorte minder om måden at holde ammekvæg på og er stærkt årstidsbestemt. Kalvene fødes altid om foråret. De ammes hele sommeren og kan fravænnes om efteråret inden brunsten eller i løbet af vinteren. Brunsten finder sted i oktober-november (dådyr) og september-oktober (krondyr). I sommerhalvåret lever hjortene af græs, mens de i vinterhalvåret fodres med en række fodermidler som fx hø, ensilage, korn, kraftfoder og roer. Hjortene kan indfanges og håndteres i forbindelse med mærkning, parasitbehandling og slagtning.

Slagtningen finder hovedsagelig sted i april-oktober. Slagtekroppene har en meget høj andel af ryg og køller, og kødet har et lavt indhold af fedt og kolesterol samt et højt indhold af protein og jern. Kød fra unge, farmopdrættede dyr har en mild, men karakteristisk vildtsmag, der ikke adskiller sig fra tilsvarende dyr fra den frie vildtbane.

Læs mere om hjorte.

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig