hostie

Verificeret
Artiklens indhold er godkendt af redaktionen.

hostie, (af lat. hostia 'slagtoffer, offergave'), alterbrødet, der under nadverens sakramente forvandles til Jesu Kristi legeme. Ordet bruges i den romersk-katolske kirke. De tynde, runde hostier skal være fremstillet af usyret brød (hvedemel og vand). I folkekirken kaldes de normalt oblater.

 

Find bøger

   
   Find Lydbøger
hos Storytel
   Find bøger
bogpriser.dk
   Studiebøger
pensum.dk
   Læs e-bøger
hos Ready

 

Hvad er et tag? Tags er artiklens nøgleord. Artikler med et fælles tag findes ved at klikke på tagget. Når du er logget ind, kan du tilføje tags og dermed skabe sammenhænge.
Nyhedsbrev

Om artiklen

Seneste forfatter
Redaktionen
31/01/2009
Oprindelig forfatter
HClau
31/01/2009

© Gyldendal 2009-2014 - Powered by MindTouch Deki