Inferiøre goder er varer, som bliver brugt i mindre mængde, når forbrugernes indkomst stiger. Varens indkomstelasticitet er altså negativ. Traditionelt anses basale nødvendighedsvarer som brød, kartofler og gryn for at være inferiøre. Modstykket til inferiøre goder er normale goder, af hvilke der bruges en større mængde, når indkomsten stiger.

Faktaboks

Etymologi

"inferiør" kommer af det latinske ord inferior 'lavere', som er komparativ af inferus 'lav'.

Om en konkret vare er inferiør eller normal, afhænger af forbrugerens reaktion efter indkomstændringer snarere end af iboende egenskaber ved varen. Den samme vare kan derfor i princippet være inferiør for én forbruger og normal for en anden.

Læs mere i Den Store Danske

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig