julesalat
Julesalat er er de blegede bladknopper fra rødderne af en særlig type af cikorie. Af den store cikorieslægt er der to medlemmer, der har interesse i køkkenet: C. endivia salaten endivie, og C. intybus, hvor det især er rødderne, der
Julesalat er er de blegede bladknopper fra rødderne af en særlig type af cikorie. Af den store cikorieslægt er der to medlemmer, der har interesse i køkkenet: C. endivia salaten endivie, og C. intybus, hvor det især er rødderne, der
sker ved dækning med jord (fx asparges og julesalat), ombinding med halm, plast e.l. (fx blegselleri, kardon og visse salattyper) eller drivning i mørkt rum (fx julesalat). Ved blegning fås mere sprøde og oftest mindre fiberrige grøntsager med mildere smag.
den kunstigt fremkaldte vækst kan hentes. Drivning benyttes under dyrkning af bl.a. julesalat, asparges, persille, syren, liljekonval, tulipan og andre løgblomster samt jordbær og fersken. Drivning foregår i væksthuse, drivbænke eller i mørkerum, hvilket fx gælder rabarber, julesalat og asparges.
julesalat. Den animalske produktion er stor; okse- og svinekød og mælk. Landbruget tegner sig for ca. 1% af beskæftigelsen og få procent af den samlede produktion. Industri Belgien blev det europæiske kontinents mest industrialiserede land i 1800-tallet med tyngdepunkterne
Julesalat er de blegede bladknopper fra rødderne af en særlig type, fremdrevet i mørke; en anden ubleget type, radicchio, har et rundt hoved og mørkerøde blade. Dennes ofte bitre smag kan mildnes ved udvanding. Bladene kan spises rå i salat
julesalat, dels de tætte rødbladede salathoveder, der går under deres italienske navn radiccio, og C. endivia, som omfatter den krølbladede endiviesalat, der på dansk kaldes frisé-salat, og den bredbladede, der mødes med navne som escarol, eskarolsalat eller batavia-salat
julesalat, bønner, artichoker, chili, hvidløg, okra, abrikoser, advokado, bananer, mispel, kirsebær, grapefrugt, mandler, jordnødder, pistacienødder o.a. I landsbyen Krokos nord for Kozani findes Europas største producent af safran og på øen Chios produceres mastik. Tørt og varmt klima specielt i
julesalat og andre gartneriafgrøder; mange steder dominerer græs og malkekvæg. Siden middelalderen har regionen været stærkt urbaniseret, hvilket må tilskrives den gunstige beliggenhed, hvor transportvejene mellem de tættest befolkede dele af Frankrig, England og Tyskland mødes. Handel og tekstilindustri blomstrede