surkirsebær
Surkirsebær, Prunus cerasus, underart i slægten kirsebær.
Surkirsebær, Prunus cerasus, underart i slægten kirsebær.
Surkirsebær, P. cerasus, forekommer forvildet fra dyrkning i hegn og skove. De japanske kirsebær, der dyrkes som prydtræer, har været dyrket i Østasien og især Japan i over tusinde år og er indført til Danmark i 1800-tallet; der findes
surkirsebær, sødkirsebær, pære og æble; dyrkningen af de forskellige arter er beskrevet under de respektive stikord. Ingen ved nøjagtigt, hvornår man begyndte at avle frugt, men arkæologiske fund peger på, at æbler har været dyrket i Europa i ca. 5000 år
surkirsebær og sødkirsebær. De vigtigste frugtplanter fra subtropisk klima er: vindrue, melon, figen, citrusfrugter, vandmelon, fersken, daddel, abrikos og granatæble. De vigtigste frugtplanter fra tropisk klima er: banan, mango, ananas, papaya, guava, passionsfrugt og litchi. Anvendelse Frugtplanter spises især friske
Kelleriis, dansk sort af surkirsebær med mørkerøde, middelstore frugter, der i lighed med stevnsbær anvendes til saft; modner sidst i juli til først i august og giver en svagtfarvet saft med lavt syre- og sukkerindhold.
er en underart af surkirsebær i stenfrugtfamilien (se kirsebær). Morel bruges ofte fejlagtigt om sødkirsebær.
surkirsebær med store, runde bær med lang stilk og mørkerød dækfarve; modner i første halvdel af august. Det er en af de mest udbredte sorter i haver til produktion af saft og syltede bær; saften er middelkraftigt farvet og har
Stevnsbær, dansk sort af surkirsebær med små bær, der har mørkerød dækfarve og kraftigt farvet saft; modner midt i august og anvendes til fremstilling af saft.