sansekvaliteter

Verificeret
Artiklens indhold er godkendt af redaktionen.

sansekvaliteter, inden for filosofi egenskaber, som ting tillægges ud fra sansning, og som kan foreligge i grader, fx farve, lugt og smag. Siden 1600-t.s slutning er sådanne kvaliteter kaldt sekundære i modsætning til primære kvaliteter som fx vægt, form og hastighed (sansekvantiteter). Sansekvaliteterne betragtes ofte som subjektive, idet de forstås som et resultat af sansekvantiteternes indvirkning på sanseorganerne, hvilket indebærer, at de ikke kan tilskrives den sansede genstand. Se også kvalitet.

Vind tre bøger i Den Store Danskes quiz.

Gå til quiz.

 

Find bøger

   
   Find Lydbøger
hos Storytel
   Find bøger
bogpriser.dk
   Studiebøger
pensum.dk
   Læs e-bøger
hos Ready

 

Hvad er et tag? Tags er artiklens nøgleord. Artikler med et fælles tag findes ved at klikke på tagget. Når du er logget ind, kan du tilføje tags og dermed skabe sammenhænge.
Nyhedsbrev

Om artiklen

Seneste forfatter
Redaktionen
01/02/2009
Ekspert
Brahde
Oprindelig forfatter
CHKo
01/02/2009

© Gyldendal 2009-2014 - Powered by MindTouch Deki