Hindenburg

Verificeret
Artiklens indhold er godkendt af redaktionen.

Indholdsfortegnelse

Hindenburg (LZ 129) var et flyvende luksushotel. En enkeltbillet kostede 400-450 US dollar, men så fik man også en udsøgt betjening. Spisekortet bød bl.a. på suppe, and, vildt og søtunge samt et udvalg af tyske og franske vine.

Hindenburg, (efter Paul von Hindenburg), tysk luftskib fra 1936; verdens største med en længde på 245 m og en diameter på 41,2 m, registreringsnummer LZ 129.

Hindenburg anvendte det brændbare brint som bæremiddel, da USA ikke ville sælge helium til Tyskland.

Hindenburg fløj i 1936 syv returflyvninger fra Tyskland til Brasilien og ti fra Tyskland til USA. Med en fart på 130 km/t tog turen over Atlanten til USA 21/2 døgn. En enkeltbillet med Hindenburg kostede dengang 400-450 US dollar, hvilket i 1930'erne var et betragteligt beløb.

I 1937 fløj Hindenburg én returflyvning til Brasilien, før det i maj fløj årets første tur til USA. Under landingen 6.5.1937 ved Lakehurst, New Jersey, USA, udbrød der brand i agterstavnen, og i løbet af et halvt minut var luftskibet omspændt af flammer og styrtede ned. Mange sprang ud fra gondolerne og reddede livet, men 13 af 36 passagerer og 22 af 61 besætningsmedlemmer omkom.

Der er to teorier om årsagen til ulykken. Den mest sandsynlige er, at der skete en opbygning af statisk elektricitet i luftskibet, hvilket dannede en gnist. Den anden teori er, at der var en lækage i en dieselmotor, hvorved varmen fra udstødningen skulle have antændt dieselen.

Den massive pressedækning var en af årsagerne til, at Hindenburg-ulykken reelt var enden på de store luftskibes æra.

Vind tre bøger i Den Store Danskes quiz.

Gå til quiz.

 

Find bøger

   
   Find Lydbøger
hos Storytel
   Find bøger
bogpriser.dk
   Studiebøger
pensum.dk
   Læs e-bøger
hos Ready

 

Hvad er et tag? Tags er artiklens nøgleord. Artikler med et fælles tag findes ved at klikke på tagget. Når du er logget ind, kan du tilføje tags og dermed skabe sammenhænge.

© Dette billede må du ...

Hindenburg (LZ 129) var et flyvende luksushotel. En enkeltbillet kostede 400-450 US dollar, men så fik man også en udsøgt betjening. Spisekortet bød bl.a. på suppe, and, vildt og søtunge samt et udvalg af tyske og franske vine.

Viser 1 af 1 billeder

Nyhedsbrev

Om artiklen

Seneste 3 forfattere
Redaktionen
24/09/2012
Marie-Louise Hammer
16/08/2012
Redaktionen
06/05/2012
Ekspert
pdmm
Oprindelig forfatter
BCJ
30/01/2009

© Gyldendal 2009-2014 - Powered by MindTouch Deki