fad

Verificeret
Artiklens indhold er godkendt af redaktionen.

fad, tidligere dansk rummål, som fra middelalderen og frem til metersystemets indførelse i 1907 er blevet anvendt ved afregning af fortrinsvis flydende handelsvarer. Målets størrelse afhang af varens art og var i øvrigt ikke særlig veldefineret. Et fad vin blev sat til 936 potter (ca. 904 l), men var i praksis oftest 960 potter (ca. 927 l). Et fad øl blev sat til 272 potter (ca. 263 l). Se også pot.

Vind tre bøger i Den Store Danskes quiz.

Gå til quiz.

 

Find bøger

   
   Find Lydbøger
hos Storytel
   Find bøger
bogpriser.dk
   Studiebøger
pensum.dk
   Læs e-bøger
hos Ready

 

Hvad er et tag? Tags er artiklens nøgleord. Artikler med et fælles tag findes ved at klikke på tagget. Når du er logget ind, kan du tilføje tags og dermed skabe sammenhænge.
Nyhedsbrev

Om artiklen

Seneste forfatter
Redaktionen
17/02/2009
Ekspert
abbifar70
Oprindelig forfatter
LaNi
30/01/2009

© Gyldendal 2009-2014 - Powered by MindTouch Deki