mikrobryggerier

Verificeret
Artiklens indhold er godkendt af redaktionen.

mikrobryggerier, bryggeri med en mindre brygkapacitet, fx fra 500 hl til 10.000 hl øl. De er således karakteriseret ved en lille volumen, hurtig udskiftning i repertoire og en satsning på specialøl.

Den moderne mikrobryggeri-stil blev udviklet i USA fra midten af 1970'erne, hvor man kombinerede brygsted med restaurationsvirksomhed. I Danmark var fx restaurationsbryggeriet Bryggeriet Apollo (1990) blandt de første i den nye bølge af mikrobryggerier, og det er siden blevet fulgt af en lang række andre (ca. 120 i 2011).

Se også øl.

 

Find bøger

   
   Find Lydbøger
hos Storytel
   Find bøger
bogpriser.dk
   Studiebøger
pensum.dk
   Læs e-bøger
hos Ready

 

Hvad er et tag? Tags er artiklens nøgleord. Artikler med et fælles tag findes ved at klikke på tagget. Når du er logget ind, kan du tilføje tags og dermed skabe sammenhænge.
Nyhedsbrev

Om artiklen

Seneste forfatter
Redaktionen
26/03/2012
Ekspert
abbifar70
Oprindelig forfatter
CB
01/02/2009

© Gyldendal 2009-2014 - Powered by MindTouch Deki