Schweiz - vin

Verificeret
Artiklens indhold er godkendt af redaktionen.

Indholdsfortegnelse

Schweiz har en årlig vinproduktion på ca. 1 mio. hl fra et vinareal på 15.000 ha (1998), mest i de fransktalende kantoner. 60% af vinene er hvide, især lavet på druen chasselas. Druerne pinot gris, chardonnay, riesling og sylvaner er udbredte i Valais, mens müller-thurgau (riesling-sylvaner) dominerer i den tysktalende del. I Ticino laves rødvine af druen merlot. Der eksisterer ca. 40 ældgamle schweiziske druesorter, bl.a. amigne, petite arvine, humagne blanc og rèze, som anvendes til vin des glaciers ('gletschervin') og kun findes i isolerede dale. Pinot noir (blauburgunder), som bl.a. bruges i specialiteten oeil de perdrix ('agerhøneøje'), en rosévin fra Neuchâtel, er den mest udbredte blå drue. De vigtigste AOC-vine i mængde og kvalitet er Fendant, Johannisberg og Dôle fra Valais. Vinene er generelt dyre og drikkes især lokalt.

Læs mere om Schweiz.

Underemner

 

Find bøger

   
   Find Lydbøger
hos Storytel
   Find bøger
bogpriser.dk
   Studiebøger
pensum.dk
   Læs e-bøger
hos Ready

 

Hvad er et tag? Tags er artiklens nøgleord. Artikler med et fælles tag findes ved at klikke på tagget. Når du er logget ind, kan du tilføje tags og dermed skabe sammenhænge.
Nyhedsbrev

Om artiklen

Seneste forfatter
Redaktionen
27/08/2009
Ekspert
Dennis Pihl
Oprindelig forfatter
KRL
02/02/2009

© Gyldendal 2009-2014 - Powered by MindTouch Deki