oechsle

Verificeret
Artiklens indhold er godkendt af redaktionen.

Indholdsfortegnelse

/files/21683/=ud_a_214835.mp3?revision=1

oechsle, (efter den tyske fysiker Ferdinand Oechsle, 1774-1852), måleenhed til angivelse af sukkerindholdet i druemost. En oechslegrad på fx 75 oechsle betyder, at en liter most vejer 75 g mere end en liter vand; antallet af grad oechsle divideret med otte giver et cirkamål for den kommende vins alkoholindhold. Oechsle anvendes især i Tyskland, mens det øvrige Europa og USA anvender hhv. baumé og brix/balling.

 

Find bøger

   
   Find Lydbøger
hos Storytel
   Find bøger
bogpriser.dk
   Studiebøger
pensum.dk
   Læs e-bøger
hos Ready

 

Hvad er et tag? Tags er artiklens nøgleord. Artikler med et fælles tag findes ved at klikke på tagget. Når du er logget ind, kan du tilføje tags og dermed skabe sammenhænge.

Filer

FilTilføjet af 
 ud_a_214835.mp3 (5.09 kB)

Ingen beskrivelse

Admin

01/02/2009

Nyhedsbrev

Om artiklen

Seneste forfatter
Redaktionen
01/02/2009
Ekspert
Dennis Pihl
Oprindelig forfatter
KRL
01/02/2009

© Gyldendal 2009-2014 - Powered by MindTouch Deki