thrombin

Verificeret
Artiklens indhold er godkendt af redaktionen.

thrombin, enzym, der indgår i blodkoagulationsprocessen, se koagulation.

I 2010 fremkom et forslag om at godkende anvendelse af thrombin som bindemiddel - såkaldt kødklister - mellem mindre kødstykker, der derved kan sælges som fx en bøf. Anvendelse af thrombin ville ikke være usundt eller farligt; enzymet er naturligt forekommende og gør, at proteinkæderne i kødet bindes sammen gennem proteinbindinger (se også enzymer). Europa-Parlamentet afviste forslaget med henvisning til, at det ville vildlede forbrugerne.

Ordet thrombin kommer af græsk thrombos 'klump' og -in.

Om thrombin på Fødevarestyrelsens hjemmeside

 

Find bøger

   
   Find Lydbøger
hos Storytel
   Find bøger
bogpriser.dk
   Studiebøger
pensum.dk
   Læs e-bøger
hos Ready

 

Hvad er et tag? Tags er artiklens nøgleord. Artikler med et fælles tag findes ved at klikke på tagget. Når du er logget ind, kan du tilføje tags og dermed skabe sammenhænge.
Nyhedsbrev

Om artiklen

Seneste forfatter
Redaktionen
25/08/2014
Ekspert
NiGr
Oprindelig forfatter
SLHa
02/02/2009

© Gyldendal 2009-2014 - Powered by MindTouch Deki