thrombin

Verificeret
Artiklens indhold er godkendt af redaktionen.

thrombin, enzym, der indgår i blodkoagulationsprocessen, se koagulation.

EU vedtog 2010, at thrombin må anvendes som bindemiddel - såkaldt kødklister - mellem mindre kødstykker, der derved kan sælges som fx en bøf. Herved øges anvendelsesmulighederne for rester opstået ved udskæring af kødstykker. Kød tilsat thrombin skal tydeligt mærkes med, at det er fremstillet af sammensat kød.

Ordet thrombin kommer af gr. thrombos 'klump' og -in.

Anvendelse af thrombin vil hverken være usundt eller farligt. Enzymet er naturligt forekommende og gør, at proteinkæderne i kødet bindes sammen gennem proteinbindinger (se også enzymer). Anvendelsen har dog rejst debat både i og uden for fødevarebranchen.

Om thrombin på Fødevarestyrelsens hjemmeside

 

Find bøger

   
   Find Lydbøger
hos Storytel
   Find bøger
bogpriser.dk
   Studiebøger
pensum.dk
   Læs e-bøger
hos Ready

 

Hvad er et tag? Tags er artiklens nøgleord. Artikler med et fælles tag findes ved at klikke på tagget. Når du er logget ind, kan du tilføje tags og dermed skabe sammenhænge.
Nyhedsbrev

Om artiklen

Seneste forfatter
Redaktionen
12/02/2010
Ekspert
NiGr
Oprindelig forfatter
SLHa
02/02/2009

© Gyldendal 2009-2014 - Powered by MindTouch Deki