caracaraer

Verificeret
Artiklens indhold er godkendt af redaktionen.

caracaraer, (lydefterlignende ord af sydam. opr.), Daptriinae, gribbefalke, gribbevåger, underfamilie af fuglefamilien Falconidae, som desuden omfatter falkene. Der er fire slægter og ni arter, udbredt i Mellem- og Sydamerika, med én art i det sydlige USA. En tiende art på øen Guadeloupe blev udryddet af lokale gedehyrder i slutningen af 1800-t. Caracaraer er krage- til musvåge-store, langbenede fugle, af udseende meget forskellige fra falke. De findes både i skov og på åbent land. To arter lever hovedsagelig af frugt og insekter, men ellers er caracaraer nærmest altædende, omtrent som krager og ravne (der ikke forekommer i Sydamerika). Ådsler er en vigtig del af føden for nogle arter, som tiltrækkes i stort tal til lossepladser. Modsat falke bygger caracaraer rede. Kuldet er på to-tre æg, der ruges af begge forældrefugle.

 

Find bøger

   
   Find Lydbøger
hos Storytel
   Find bøger
bogpriser.dk
   Studiebøger
pensum.dk
   Læs e-bøger
hos Ready

 

Hvad er et tag? Tags er artiklens nøgleord. Artikler med et fælles tag findes ved at klikke på tagget. Når du er logget ind, kan du tilføje tags og dermed skabe sammenhænge.
Nyhedsbrev

Om artiklen

Seneste forfatter
Redaktionen
29/01/2009
Oprindelig forfatter
KKam
29/01/2009

© Gyldendal 2009-2014 - Powered by MindTouch Deki